Документални

Какво ядем

Защо се продава само един вид банани? Полезно ли е червеното вино? Дали дебелите крави дават по-пълномаслено мляко? Безопасно ли е да ядем хляб? Какво точно представлява дюнерът? Как се маха кофеинът от кафето? Лековити ли са лютите чушки? Дали щастливите кокошки снасят по-вкусни яйца? Полезен ли е черният шоколад? Защо испанските дини са толкова вкусни?... Любознателните и много забавни Джими Дохърти – фермер, тв водещ и приятел от дете на небезизвестния готвач Джейми Оливър, журналистката Кейт Куилтън и шеф Мат Тебът са хората, които пътуват по света и повдигат капака на това, което наистина има в храната, която консумираме. Тримата надничат зад вратите на производители и търговци в различни държави за да разкрият непознати факти, свързани с храненето. „Какво ядем” е своеобразно разследване по темите, свързани с културата ни на хранене, поднесени с много динамика, чувство за хумор, интересни факти, любопитки и абсурди.